Persoonlijke ontwikkeling
Marij Marsden organiseert samen met Else Langbroek workshops waarbij paarden worden ingezet om je persoonlijke effectiviteit te vergroten.
Wij verzorgen deze workshops voor individuele deelnemers (met open inschrijvingen), voor teams als teambuilding of gewoon als uitje omdat het leuk is en ook voor groepen vrienden of vriendinnen (denk aan vrijgezellenfeesten).
Steeds vaker worden we gevraagd om een onderdeel van een trainingsprogramma te verzorgen. Hiervoor werken we samen met andere partijen.
Wij kunnen op alle locaties komen werken, zolang er maar een stukje grond is waar we een paddock kunnen uitzetten. Dat mag ook een parkeer terrein zijn, of een braakliggend stukje grond.
Neem gerust eens contact op.
Cursus aanbod
Paarden vervullen voor ons mensen vaak een voorbeeldfunctie: een paard vertrouwt op zijn intuïtie, voelt situaties feilloos aan en handelt zonder een oordeel te vellen. 
Wij mensen zijn er heel goed in om iets anders te zeggen dan we eigenlijk bedoelen, om in situaties te blijven hangen waarin we ons eigenlijk niet prettig voelen. 
We hebben in onze opvoeding, op school en op werk voor een deel afgeleerd om te vertrouwen op onze intuïtie en onze eigen kracht. 
Dat is in sommige gevallen handig, het beschermt je. Maar als je te vaak over je eigen grenzen heen gaat, of je eigen grenzen niet meer voelt, pleeg je roofbouw op jezelf.
Cursus - Kijk eens in de paardenspiegel
Denk je weleens: “Waarom reageren mensen op een bepaalde manier op mij?”
 “Hoe kan ik dicht bij mezelf blijven en toch duidelijk zijn?”
 “Wat breng ik onbewust over op anderen?”
Kom dan naar de workshop en ervaar hoeveel je kunt leren door te werken met paarden. Bijvoorbeeld over je eigen gedrag, je sterke kanten en je valkuilen. 
Paarden spiegelen ons gedrag en onze emoties, puur en eerlijk, zonder te oordelen. 
Als je een paard oprecht en duidelijk benadert, zal hij graag met je samenwerken. 
En dat geldt ook voor mensen: wanneer je boodschap helder en duidelijk is, er afstemming en verbinding met de ander bestaat en de juiste hoeveelheid energie wordt gebruikt is de kans op het succesvol bereiken van je doel vele malen groter.
Om deel te nemen aan deze workshop is ervaring met paarden niet nodig. Er wordt alleen vanaf de grond gewerkt met de paarden.
Workshop in de wei - Kom in je paardenkracht
“Wat breng ik onbewust over op anderen?”
“Hoe kan ik dicht bij mezelf blijven en toch duidelijk zijn?”
“Hoe kunnen wij als team goed samenwerken en gebruik maken van al onze verschillende kwaliteiten?”
Herken je een van bovenstaande vragen? Wil je je eigen (paarden)kracht inzetten om hier een antwoord op te vinden? Kom dan naar een workshop in de wei met onze paarden.
Paarden kunnen voor mensen een voorbeeldfunctie vervullen: een paard vertrouwt op zijn intuïtie, is helder in zijn communicatie en voelt situaties feilloos aan. 
Een paard neemt de dingen zoals ze zijn, zonder er iets achter te zoeken.
Wij mensen zijn er heel goed in om iets anders te zeggen dan we eigenlijk bedoelen, om in situaties te blijven hangen waarin we ons eigenlijk niet prettig voelen. 
We hebben in onze opvoeding, op school en op werk voor een deel afgeleerd om te vertrouwen op onze intuïtie en onze eigen kracht. Dat is in sommige gevallen handig, het beschermt je. 
Maar als je te vaak over je eigen grenzen heen gaat, of je eigen grenzen niet meer voelt, pleeg je roofbouw op jezelf.
Verstuur
Bedankt!
Back to Top